Lonely Planet valitsi mielenkiintoisimmat saarikohteet vuodelle 2014

Arvostettu matkailumedia Lonely Planet julkaisi omat valintansa vuoden 2014 parhaiksi ranta- ja saarikohteiksi matkailijoille.

Cookinsaaret - benedict.adam (CC BY 2.0)

Lonely planet listasi kymmenen mielenkiintoisinta saarikohdetta ensi vuodelle, Äkkilähtö.fi esittelee Lonely Planetin valinnat suomeksi.

Palau

Pieni Mikronesiaan kuuluva saarivaltio tunnetaan upeista hiekkarannoistaan ja pienistä saaristaan, jotka muistuttavat etäältä katsottuna muodoltaan sieniä. Jos kaipaat muutakin kuin rannalla köllöttelyä, niin alue tunnetaan aivan upeana sukelluskohteena. Jos haluat kokea jotain varsin erikoista, niin suuntaa "Meduusajärvelle", jossa voit uida valtavan meduusamäärän keskellä - kuulostaako hieman pelottavalta, ei hätää, järven meduusat ovat historian saatossa menettäneet pistokykynsä.

Tonga

Rentoa meininkiä upeiden rantojen äärellä. Tyynellä valtamerellä sijaitseva saarivaltio, joka on onnistunut säilyttämään oman identiteettinsä globalisaation puristuksessa. Tongalta löydät vieläkin perinteistä polynesialaista kulttuuria, kuten paikallisia käsitöitä ja miedosti päihdyttävää kavaa.

São Tomé ja Príncipe

Tämä saarivaltio on yksi Afrikan pienimpiä ja vähiten tunnettuja maita. Muinaisista tulivuorista muodostuneet saaret ovat karkkia silmille ja vielä varsin vähäinen turismi mahdollistaa nauttimisen hiljaisista hiekkarannoista.

Trinidad ja Tobago

Karibianmerellä sijaitseva Trinidad ja Tobago hellii matkailijoita Etelä-Amerikan rikkaalla luonnolla sademetsineen ja lukuisine värikkäine lintulajeineen unohtamatta karibialaisia rytmejä.

Cookinsaaret

Kapteeni Cookin mukaan nimetty saariryhmä, jossa voit nauttia kristallinkirkkaista vesistä ja yksistä maailman parhaista rannoista. Matkailija voi luksustella esimerkiksi vuokraamalla laadukkaan bungalowin, josta on mahdollista loikata suoraan kirkkaaseen veteen.

Papua-Uusi-Guinea

Yksi maailman villeimmistä maista. Eksoottisia eläimiä, luontoa ja uskomaton määrä erilaisia heimoja ja kieliä. Vaikeakulkuisen maaston takia pidetään kähes varmana, että alueen viidakoissa elää edelleen tuntemattomia eläinlajeja ja jopa tuntemattomia ihmisheimoja.

Kap Verde

Afrikan kupeessa sijaitsevan saariryhmän asuttivat alunperin portugalilaiset. Maassa onkin havaittavissa jonkilaista latinomeininkiä. Kap Verde koostuu lukuisista saarista, Boa Vistan rantoja pidetään parhaina. Viilentävät tuulet tekevät kohteesta myös erinomaisen purjelautailukohteen.

Grenada

Mausteistaan tunnettu Granada ihastuttaa rantalomailun ystäviä. Maan kovin ranta on Grand Anse, joka tarjoaa kilometreittäin upeaa hiekkarantaa ja kaikkea mitä auringonpalvoja voi vaatia, kuten rantabaareja, ravintoloita ja erilaisia aktiviteetteja.

Seychellit

Väkiluvultaa Afrikan pienin valtio koostuu 115 saaresta. Kirkkaat vedet ja pehmeät hiekkarannat ovat vain osa Seychellien viehätystä. Saarien vesistöt kuhisevat mielenkiintoista elämää ja Sechelleillä saatatkin tutustua esimerkiksi jättiläiskilpikonniin.

Saint Vincent ja Grenadiinit

Tämä maa koostuu yhdestä pääsaaresta ja sadoista pienemmistä. Alue tunnetaan rikkaiden suosikkina, mutta myäs kevyemmällä lompakolla voi pärjätä. Jos lompakko kestää, niin voit vuokrata vaikka oman jahdin, jolla liikkua paratiisimaisessa ympäristössä. Mikäli haluat selvitä halvemmalla, niin hyppää paikallistenkin käyttämiin lauttoihin.

Uutisen kuva on Cookinsaariin kuuluvalta Aitutakin atollilta.

Lähteet ja koko artikkeli englanniksi: http://www.lonelyplanet.com/travel-tips-and-articles/best-beaches-and-small...

Kuva: benedict.adam (CC BY 2.0)

Arvostele tämä sisältö

Ilmoitus

Matkailu-uutisia

puhelin

EU-alueen operaattorit joutuivat lopettamaan ylimääräisten ulkomaan roaming-maksujen perimisen 15.6.2017, tai no ainakin melkein.

21/06/2017 - 18:00
Pohjois-Korea - Kuva: (stephan)

Yhdysvaltain hallinnon on kerrottu harkitsevan Pohjois-Koreaan suuntautuvien matkojen kieltämistä Yhdysvaltojen kansalaisilta. Syyksi on kerrottu opiskelija Otto Warmbierin kohtelu.

21/06/2017 - 16:46
Sandra Cohen-Rose and Colin Rose (CC BY-SA 2.0)

Miljoonat matkailijat eivät voi olla väärässä, Tripadvisor listasi maailman parhaat hotellit asiakasarvioiden perusteella. Äkkilähtö esittelee listan TOP-5 kärkisijat napanneet majoitukset hintoineen.

21/01/2016 - 14:31

Finnair on julkaissut tiedotteen, jossa se ennakoi yrityksen kasvua lähivuosina. Kasvustrategian myötä Finnair kertoo vakinaistavansa lentäjiä ja palkkaavansa lisää työntekijöitä.

19/08/2015 - 13:53

Bangkokin keskusta-alueella on tapahtunut pommiräjähdys, joka on vaatinut lukuisia kuolonuhreja. Pommi räjähti maanantai-iltana.

18/08/2015 - 14:14

Uusimmat matkakohteet

Halonginlahti | Matkakohteet

Halongin lahti on juuri yhtä pysäyttävä kokemus kuin valokuvista voisi päätellä. Sen maisemat ovat sen verran autenttisia että omaa rauhaansa hakevan reppureissaajankin kannattaa vakavasti harkita Halongille suuntaamista.

Tunis | Matkakohteet

Tunisin matkailuvaltteja ovat läheiset Karthagon rauniot, maan suurin moskeija Zitouna sekä vanhan kaupungin eloisat basaarit. Tunis on kelpo kohde muutaman päivän kaupunkilomalle.

Sousse | Matkakohteet

Sousse on loistokohde rantalomalle Välimeren etelärannoilla. Pohjoisafrikkalainen kulttuuri sekä edullinen hintataso vetävät vuodesta toiseen enemmän turisteja nautiskelemaan Tunisian auringosta.

Monastir | Matkakohteet

Välimeren rannalla Tunisiassa sijaitseva Monastir on monen suomalaisen suosikkikohde rantalomalle. Halvat lennot Monastiriin ja varaus mukavasta hotellista piristävät kotoista räntäsadetta kummasti!

Pattaya | Matkakohteet

Thaimaan Pattaya kätkee sisäänsä uskomattoman määrän aktiviteetteja ja viihdettä jokaiseen makuun. Monet alueella asuvista Pattayan suomalaisista ovat ihastuneet alueeseen ikihyviksi, hankkineet oman asunnon Pattayalta, eivätkä...

Uusimmat matkatarinat

Iki-ihana Kööpenhamina | Matkatarina
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina elää suosionsa huipulla. Sen lisäksi, että Kööpenhamina on valittu useaan otteeseen maailman parhaaksi kaupungiksi asua, houkuttelee se turisteja turvallisuutensa ja mielenkiintoisten tapahtumien,...
Historian ihmeitä Kambodzassa | Matkatarina
Siem Reapin kaupungin kupeessa sijaitseva Angkor Watin temppelialue on yksi historian vähemmän tunnetuista ihmeistä.
Viininmaistelua Unkarin Tokajissa | Matkatarina
Viimeisimmällä reissullamme Unkariin päätimme puolisoni kanssa viettää muutaman yön Tokajin kuuluisalla viinialueella.
päiväseltään Berliinissä | Matkatarina
Pannaas ensin juttu pikareissusta Berliiniin 20.7(21.7), joka sai alkunsa siitä kun yksi työkaveri(antsu) siellä oli keväällä ja eksyili Tegelin kentällä paluumatkalla, joten minun piti lähteä tutkimaan paikkoja. Ja yx kaveri(Esko)...
Lentämisen ilot ja murheet! | Matkatarina
Monilla ihmisillä, varsinkin niillä, jotka lentävät harvoin, on suuria ja jopa romanttisia ajatuksia lentämisestä. Mutta nykyään lentäminen yksinkertaisesti on vain ja ainoastaan siirtymistä paikasta A paikkaan B.

Uusimmat artikkelit

Myanmar - Bagan
Kolme kovaa - näissä kaikki eivät ole vielä käyneet! | Artikkeli
Onko Aurinkorannikko koluttu perinpohjin? Joko Thaimaa on nähty? Haluatko mennä sinne, minne suurin osa matkailijoista ei vielä ole löytänyt? Äkkilähtö.fi tarjoilee inspiraation lähteeksi kolme hyväksi havaittua aluetta...
Äkkilähdön hostellitärpit keväälle 2015 | Artikkeli
Äkkilähdön toimitus kiertää aktiivisesti maailmaa ja samalla tulee koluttua majoitus jos toinenkin. Tässä kevään hostellitärpit omatoimimatkaajille (jokainen on Äkkilähdön toimituksen puolesta testattu luokassaan erinomaiseksi).
älypuhelin
Matkapuhelimen käyttö Euroopassa halpeni | Artikkeli
Matkailijat ottanevat ilolla vastaan uudet hintakatot EU-alueen verkkovierailuille. Matkailijat ovat vuosikausia joutuneet pelkäämään puhelinlaskun suuruutta varsinkin pidempien matkojen jäljiltä. EU on kuitenkin vuodesta 2012...
Brasilia - Thomás (CC BY 2.0)
Jalkapallon MM-kisoja fiilistelemään Brasiliaan - ei se... | Artikkeli
Monet uutislähteet ovat kertoneen Brasilian MM-kisojen alla, että lennot ja majoitus maksavat hävyttömän paljon ja erityisesi Rio de Janeiroon matkustaminen on tällä hetkellä lähes mahdottoman kallista lystiä. Onko asia tosiaan näin?
wc-paperi
Turistiripuli - kuinka välttää se ja kuinka selvitä siitä | Artikkeli
Turistiripuli on yksi yleisimmistä matkailijoita vaivaavista vitsauksista, Pahimmillaan tämä ikävä vaiva saattaa pilata koko loman, sillä matkasta on vaikea nauttia, jos lähimmän toiletin on löydyttävä 10 metrin säteeltä. On kuitenkin...

Äkkilähdöt

LÄHTÖPÄIVÄ VÄLILLÄ  -        KESTO      


Valitettavasti kohteeseen ei ole juuri nyt saatavilla äkkilähtöjä.

Hae suoria lentoja hyödyntämällä lentohakua.LÄHTÖPV. MAA| KAUPUNKI|HOTELLI LÄHTÖKAUPUNKI JÄRJESTÄJÄ KESTO|HINTA
äkkilähtöä