Pikavisiitti Berliiniin.

Viime kesänä sain mahdollisuuden käydä pikavierailulla Berliinissä. Aiemmat Berliinin kokemukseni rajoittuivat lähinnä jatkoyhteyksien odotteluun rautatieasemalla. Nytkin aikataulu oli melko kiireinen ja neljän hengen porukkamme vietti vain kaksi päivää ja yhden yön Berliinissä, mitä siinä ajassa kerkiää kokemaan?

Ilmoitus

Saavuimme Berliiniin junalla, rautatieasema oli jo tuttu paikka, koska se on yksi Euroopan junaliikenteen suurista solmukohdista ja aiemmilla matkoillani olen usein vaihtanut siellä junaa, sekä odotellut pari tuntia jatkoyhteyttä. Sen verran on vielä pakko sanoa Berliinin rautatieasemasta, että se ei varsinaisesti ole mikään saksalaisen järjestelmällisyyden perikuva, raiteita lähtee viideltä eri tasolta ja rakennuksesta liikennöi niin kaukojunia, kansainvälisiä junia, S-Bahn, kuin yksi metrolinjakin, joten ensivaikutelma voi olla melko kaaottinen.

Koska vietimmä Berliinissä vain yhden yön, niin valitsimme majoitukseksi hostellin läheltä keskustaa. Majoitus tosin oli enemmän loma-asunto-tyyppinen, mutta se löytyi kätevästi hostellihaun kautta. Neljälle hengelle hostellityyppistä majoitusta saa yleensä varsin halvalla, niin nytkin, majoitus olikin erittäin hyvä, keskeisellä paikalla oleva siisti keittiöllä varustettu tilavahko yksiö.

Tiukahkon aikataulun takia emme tehneet mitään kovin ihmeellisiä suunnitelmia, vaan päätimme ottaa rennosti, fiilistellä kaupungin tunnelmaa ja tutustua lähinnä keskusta-alueeseen. Nähtävyyksiä kerkisi näkemään ihan kivasti, Berliinin televisiotornia on lähes mahdoton olla näkemättä, komeaa valtiopäivätaloa tuli ihasteltua ulkopuolelta, tunnetulla maamerkillä Brandenburgin portillakin kävimme ja Siegessäule, eli voitonpylväs tuli sekin tutuksi. Voitonpylvääseen pääsee myös sisälle ja kävimmekin katsomassa sen huipulta maisemia, varoituksen sana ahtaanpaikan kammoisille, kierreportaat pylvään päähän ovat kovin kapoiset ja sisätiloissa tulee helposti ruuhkaa. Itä-Berliinissä kävimme fiilistelemässä alueen tunnelmaa ja olihan kuuluisalla muurillakin pakko käydä. Berliinin muurihan (tai mitä siitä on jäljellä) on paitsi muistutus Euroopan jäätävästä jakautumisesta ja sittemin yhdistymisestä, myös elävä taidegalleria, joka tarjoaa taidokkaita ja ajatuksiakin herättäviä töitä. Lisäksi teimme rentouttavan kävelyretken Großer Tiergarten -puistoon, joka on suuri ja viehättävä vehreä puistoalue keskellä Berliiniä.

Kaiken tämän näimme käyttäen kulkuneuvona pääasiassa jalkoja, pari kertaa turvauduimme S-Bahniin ajan säästämiseksi, mutta suurin osa aiemmin mainituista nähtävyyksistä on aivan inhimillisen kävelymatkan päässä. Ja mikäs oli kävellessä, kun kelikin suosi, muutama sadekuuro ja yksi raekuuro raikasti ilmaa, mutta ne ovat Berliinin kesässä yleensä hyvin lyhyitä, niin tälläkin kertaa.

Ruokailut hoidimme kohdalle sattuneissa ravinteleissa, joiden hintataso soveltui budjetillemme (olimme hieman reppumatkailumeiningillä liikenteessä). Ravintoloiden hintalaatu tuntui erinomaiselta, majoituksemme lähellä oli varsin hyvä italialais-argentiinalainen ravintola, josta sai muunmuassa laadukkaita pastoja ja pizzoja edullisesti, lähtien 4-5 eurosta. Tietenkin myös kuuluisat wurstimakkarat paikallisen oluen kera piti testata, näiden löytäminen oli tosin vaikeampaa kuin olisi voinut kuvitella, jouduimme ihan etsimään tällaisia tarjoavaa kojua. Paikalliset oluet ja viinit olivat odotusten mukaisesti laadukkaita. Ravintoloiden hintataso oli selkeästi edullisempi kuin Suomessa.

Yllättävän paljon Berliiniä kerkisi näkemään näinkin lyhyessä ajassa, joten Berliinissä voi hyvin vierailla lyhyemmälläkin lomalla. Kaupunki jätti itsestään todella positiivisen kuvan. Ihmiset olivat ystävällisiä, hintataso ihan miellyttävä, nähtävää oli paljon ja ruoka/juoma oli hyvää. Lähtiessä oikein harmitti, että aikaa ei ollut enempää, sillä suuressa kaupungissa olisi varmasti voinut viettää viikonkin ilman tylsistymisen riskiä. Aion varmasti itse vierailla kaupungissa tulevaisuudessa paremmalla ajalla ja pikavisiitin perusteella uskallan kyllä suositella Berliiniä kaikille kaupunkilomien ystäville.

Arvostele tämä sisältö

Ilmoitus

Uusimmat matkatarinat

Iki-ihana Kööpenhamina | Matkatarina
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina elää suosionsa huipulla. Sen lisäksi, että Kööpenhamina on valittu useaan otteeseen maailman parhaaksi kaupungiksi asua, houkuttelee se turisteja turvallisuutensa ja mielenkiintoisten tapahtumien,...
Historian ihmeitä Kambodzassa | Matkatarina
Siem Reapin kaupungin kupeessa sijaitseva Angkor Watin temppelialue on yksi historian vähemmän tunnetuista ihmeistä.
Viininmaistelua Unkarin Tokajissa | Matkatarina
Viimeisimmällä reissullamme Unkariin päätimme puolisoni kanssa viettää muutaman yön Tokajin kuuluisalla viinialueella.
päiväseltään Berliinissä | Matkatarina
Pannaas ensin juttu pikareissusta Berliiniin 20.7(21.7), joka sai alkunsa siitä kun yksi työkaveri(antsu) siellä oli keväällä ja eksyili Tegelin kentällä paluumatkalla, joten minun piti lähteä tutkimaan paikkoja. Ja yx kaveri(Esko)...
Lentämisen ilot ja murheet! | Matkatarina
Monilla ihmisillä, varsinkin niillä, jotka lentävät harvoin, on suuria ja jopa romanttisia ajatuksia lentämisestä. Mutta nykyään lentäminen yksinkertaisesti on vain ja ainoastaan siirtymistä paikasta A paikkaan B.

Uusimmat matkakohteet

Halonginlahti | Matkakohteet

Halongin lahti on juuri yhtä pysäyttävä kokemus kuin valokuvista voisi päätellä. Sen maisemat ovat sen verran autenttisia että omaa rauhaansa hakevan reppureissaajankin kannattaa vakavasti harkita Halongille suuntaamista.

Tunis | Matkakohteet

Tunisin matkailuvaltteja ovat läheiset Karthagon rauniot, maan suurin moskeija Zitouna sekä vanhan kaupungin eloisat basaarit. Tunis on kelpo kohde muutaman päivän kaupunkilomalle.

Sousse | Matkakohteet

Sousse on loistokohde rantalomalle Välimeren etelärannoilla. Pohjoisafrikkalainen kulttuuri sekä edullinen hintataso vetävät vuodesta toiseen enemmän turisteja nautiskelemaan Tunisian auringosta.

Monastir | Matkakohteet

Välimeren rannalla Tunisiassa sijaitseva Monastir on monen suomalaisen suosikkikohde rantalomalle. Halvat lennot Monastiriin ja varaus mukavasta hotellista piristävät kotoista räntäsadetta kummasti!

Pattaya | Matkakohteet

Thaimaan Pattaya kätkee sisäänsä uskomattoman määrän aktiviteetteja ja viihdettä jokaiseen makuun. Monet alueella asuvista Pattayan suomalaisista ovat ihastuneet alueeseen ikihyviksi, hankkineet oman asunnon Pattayalta, eivätkä...

Uusimmat artikkelit

Myanmar - Bagan
Kolme kovaa - näissä kaikki eivät ole vielä käyneet! | Artikkeli
Onko Aurinkorannikko koluttu perinpohjin? Joko Thaimaa on nähty? Haluatko mennä sinne, minne suurin osa matkailijoista ei vielä ole löytänyt? Äkkilähtö.fi tarjoilee inspiraation lähteeksi kolme hyväksi havaittua aluetta...
Äkkilähdön hostellitärpit keväälle 2015 | Artikkeli
Äkkilähdön toimitus kiertää aktiivisesti maailmaa ja samalla tulee koluttua majoitus jos toinenkin. Tässä kevään hostellitärpit omatoimimatkaajille (jokainen on Äkkilähdön toimituksen puolesta testattu luokassaan erinomaiseksi).
älypuhelin
Matkapuhelimen käyttö Euroopassa halpeni | Artikkeli
Matkailijat ottanevat ilolla vastaan uudet hintakatot EU-alueen verkkovierailuille. Matkailijat ovat vuosikausia joutuneet pelkäämään puhelinlaskun suuruutta varsinkin pidempien matkojen jäljiltä. EU on kuitenkin vuodesta 2012...
Brasilia - Thomás (CC BY 2.0)
Jalkapallon MM-kisoja fiilistelemään Brasiliaan - ei se... | Artikkeli
Monet uutislähteet ovat kertoneen Brasilian MM-kisojen alla, että lennot ja majoitus maksavat hävyttömän paljon ja erityisesi Rio de Janeiroon matkustaminen on tällä hetkellä lähes mahdottoman kallista lystiä. Onko asia tosiaan näin?
wc-paperi
Turistiripuli - kuinka välttää se ja kuinka selvitä siitä | Artikkeli
Turistiripuli on yksi yleisimmistä matkailijoita vaivaavista vitsauksista, Pahimmillaan tämä ikävä vaiva saattaa pilata koko loman, sillä matkasta on vaikea nauttia, jos lähimmän toiletin on löydyttävä 10 metrin säteeltä. On kuitenkin...

Äkkilähdöt

LÄHTÖPÄIVÄ VÄLILLÄ  -        KESTO      


Valitettavasti kohteeseen ei ole juuri nyt saatavilla äkkilähtöjä.

Hae suoria lentoja hyödyntämällä lentohakua.LÄHTÖPV. MAA| KAUPUNKI|HOTELLI LÄHTÖKAUPUNKI JÄRJESTÄJÄ KESTO|HINTA
äkkilähtöä