Historian ihmeitä Kambodzassa

Siem Reapin kaupungin kupeessa sijaitseva Angkor Watin temppelialue on yksi historian vähemmän tunnetuista ihmeistä.

Ilmoitus

Mitään koskematonta näkymää on kuitenkaan turha toivoa, tämä alunperin 1100-luvulla rakennettu ja maan symboliksi noussut historiallinen nähtävyys on herättänyt matkailijoiden kiinnostuksen. Nykyään alueelle virtaakin bussilasteittain matkailijoita jopa Thaimaasta asti.

Mutta Angkor Wat on maineensa ansainnut, valtavalle alueelle levittäytyvät ja osittain puiden valtaamat rauniot ovat melko eeppinen näky. Itse kävin katsastamassa nämä 2012 Tammikuussa.

Siem Reapin kaupunki on hyvä tukikohta tämän nähtävyyden tutkimiseen. Kaupunki on lähellä, majoitus ja ruoka on halpaa ja oppaiden, sekä tuk-tukien bookkaaminen helppoa, myös yöelämää kaupungista löytyy.

Alueeseen voi tutustua omatoimisesti (esim. pyörällä) tai ottaa itselleen oppaan ja kyydin, esim. Siem Reapin guesthouset, hostellit ja hotellit hoitavat näiden bookkauksia ja yleensä hinta on valmiiksi neuvoteltu melko edullisiksi. Koko päivän mittainen reissu kuskin kera (joka kyyditsee suoraan tärkeimpiin spotteihin) maksaa normaalisti noin 10-20 jenkkidollaria ja kyytiin mahtuu helposti neljäkin henkilöä. Itse suosittelen ehdottomasti kuskin ottamista, sillä vaikka alueen täysin itsenäinen tutkailu esim. fillarilla voi kuulostaa seikkailulliselta ja romanttiselta, niin siitä ei pääse mihinkään, että alue on VALTAVA.

Palvelut, kuten sapuska ja kylmä juoma (ihan kohtuullisen hintaista) ja turistikrääsä (verrattain kallista, osta mieluummin Siem Reapin torilta) löytyvät päätemppelin läheisyydestä. Päätemppelin läheisyydessä on myös eniten oppaaksi tuppautuvia paikallisia, mutta kuten Kambodzassa yleensäkin, niin nämä eivät ole kovin päällekäyviä ja jos kieltäydyt kohteliaasti, niin ymmärtävät kyllä yskän.

Vettä kannattaa varata mukaan reilusti, kuten myös täysillä paristoilla ladattu kamera (kuvattavaa riittää melkein liikaakin). Vaatetus kannattaa olla rento, mukava ja sellainen, että siinä on helppoa liikkua, sillä jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon, niin kiipeilyltäkään ei voi välttyä. Mitään turvakaiteita ei juurikaan ole, jyrkkiä muinaisia portaita riittää, eikä turistien liikkumista juuri rajoiteta, joten korkeanpaikan kammoiset pääsevät halutessaan kokeilemaan rajojaan.

Alueella vierähtää helposti kokonainen päivä, klassisen kaavan mukaan alueelle mennään heti aamutuimaan, tsekataan tärkeimmät kohteet ja iltasella päätetään reissu kukkulalla auringonlaskua ihaillen. Myös useamman päivän lippuja saa, mutta mielestäni saa olla aika HC-kiinnostunut vanhoista kivistä, jotta se kannattaa (minä olen aikamoinen true-historia-friikki ja minullekin riitti yksi päivä).

Itse pidin eniten hieman syrjemmällä sijaitsevista temppelin osista, koska niissä historian havinan fiilistely ja muinaisen rakennustaidon ihmettely onnistui vähän rauhallisemmissa merkeissä, kuin päätemppelin turistimassojen seassa.

Mutta kannattaako Angkor Watissa käydä - minä sanon kyllä! Itselläni Angkor Wat sijoittuu silti kategoriaan "Venetsia", mahtava nähdä se, mutta kerta riittää. Jatkossa voin fiilistellä sitä muistoissa ja valokuvissa. Angkor Watin tutkiminen on kuitenkin asia, jota tuskin koskaan unohtaa.

Kuva: cornstaruk (CC BY 2.0)

Arvostele tämä sisältö

Ilmoitus

Uusimmat matkatarinat

Iki-ihana Kööpenhamina | Matkatarina
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina elää suosionsa huipulla. Sen lisäksi, että Kööpenhamina on valittu useaan otteeseen maailman parhaaksi kaupungiksi asua, houkuttelee se turisteja turvallisuutensa ja mielenkiintoisten tapahtumien,...
Historian ihmeitä Kambodzassa | Matkatarina
Siem Reapin kaupungin kupeessa sijaitseva Angkor Watin temppelialue on yksi historian vähemmän tunnetuista ihmeistä.
Viininmaistelua Unkarin Tokajissa | Matkatarina
Viimeisimmällä reissullamme Unkariin päätimme puolisoni kanssa viettää muutaman yön Tokajin kuuluisalla viinialueella.
päiväseltään Berliinissä | Matkatarina
Pannaas ensin juttu pikareissusta Berliiniin 20.7(21.7), joka sai alkunsa siitä kun yksi työkaveri(antsu) siellä oli keväällä ja eksyili Tegelin kentällä paluumatkalla, joten minun piti lähteä tutkimaan paikkoja. Ja yx kaveri(Esko)...
Lentämisen ilot ja murheet! | Matkatarina
Monilla ihmisillä, varsinkin niillä, jotka lentävät harvoin, on suuria ja jopa romanttisia ajatuksia lentämisestä. Mutta nykyään lentäminen yksinkertaisesti on vain ja ainoastaan siirtymistä paikasta A paikkaan B.

Uusimmat matkakohteet

Halonginlahti | Matkakohteet

Halongin lahti on juuri yhtä pysäyttävä kokemus kuin valokuvista voisi päätellä. Sen maisemat ovat sen verran autenttisia että omaa rauhaansa hakevan reppureissaajankin kannattaa vakavasti harkita Halongille suuntaamista.

Tunis | Matkakohteet

Tunisin matkailuvaltteja ovat läheiset Karthagon rauniot, maan suurin moskeija Zitouna sekä vanhan kaupungin eloisat basaarit. Tunis on kelpo kohde muutaman päivän kaupunkilomalle.

Sousse | Matkakohteet

Sousse on loistokohde rantalomalle Välimeren etelärannoilla. Pohjoisafrikkalainen kulttuuri sekä edullinen hintataso vetävät vuodesta toiseen enemmän turisteja nautiskelemaan Tunisian auringosta.

Monastir | Matkakohteet

Välimeren rannalla Tunisiassa sijaitseva Monastir on monen suomalaisen suosikkikohde rantalomalle. Halvat lennot Monastiriin ja varaus mukavasta hotellista piristävät kotoista räntäsadetta kummasti!

Pattaya | Matkakohteet

Thaimaan Pattaya kätkee sisäänsä uskomattoman määrän aktiviteetteja ja viihdettä jokaiseen makuun. Monet alueella asuvista Pattayan suomalaisista ovat ihastuneet alueeseen ikihyviksi, hankkineet oman asunnon Pattayalta, eivätkä...

Uusimmat artikkelit

Myanmar - Bagan
Kolme kovaa - näissä kaikki eivät ole vielä käyneet! | Artikkeli
Onko Aurinkorannikko koluttu perinpohjin? Joko Thaimaa on nähty? Haluatko mennä sinne, minne suurin osa matkailijoista ei vielä ole löytänyt? Äkkilähtö.fi tarjoilee inspiraation lähteeksi kolme hyväksi havaittua aluetta...
Äkkilähdön hostellitärpit keväälle 2015 | Artikkeli
Äkkilähdön toimitus kiertää aktiivisesti maailmaa ja samalla tulee koluttua majoitus jos toinenkin. Tässä kevään hostellitärpit omatoimimatkaajille (jokainen on Äkkilähdön toimituksen puolesta testattu luokassaan erinomaiseksi).
älypuhelin
Matkapuhelimen käyttö Euroopassa halpeni | Artikkeli
Matkailijat ottanevat ilolla vastaan uudet hintakatot EU-alueen verkkovierailuille. Matkailijat ovat vuosikausia joutuneet pelkäämään puhelinlaskun suuruutta varsinkin pidempien matkojen jäljiltä. EU on kuitenkin vuodesta 2012...
Brasilia - Thomás (CC BY 2.0)
Jalkapallon MM-kisoja fiilistelemään Brasiliaan - ei se... | Artikkeli
Monet uutislähteet ovat kertoneen Brasilian MM-kisojen alla, että lennot ja majoitus maksavat hävyttömän paljon ja erityisesi Rio de Janeiroon matkustaminen on tällä hetkellä lähes mahdottoman kallista lystiä. Onko asia tosiaan näin?
wc-paperi
Turistiripuli - kuinka välttää se ja kuinka selvitä siitä | Artikkeli
Turistiripuli on yksi yleisimmistä matkailijoita vaivaavista vitsauksista, Pahimmillaan tämä ikävä vaiva saattaa pilata koko loman, sillä matkasta on vaikea nauttia, jos lähimmän toiletin on löydyttävä 10 metrin säteeltä. On kuitenkin...

Äkkilähdöt

LÄHTÖPÄIVÄ VÄLILLÄ  -        KESTO      


Valitettavasti kohteeseen ei ole juuri nyt saatavilla äkkilähtöjä.

Hae suoria lentoja hyödyntämällä lentohakua.LÄHTÖPV. MAA| KAUPUNKI|HOTELLI LÄHTÖKAUPUNKI JÄRJESTÄJÄ KESTO|HINTA
äkkilähtöä