Ensimmäinen Espanjan matkani - Barcelona-Valencia

Olin jo pitkään halunnut käydä Espanjassa ja 2009 alkukesästä pääsin vihdoin toteuttamaan aikeeni. Kohteiksi tuli Valencia ja Barcelona. Järjestelyt hoituivat omatoimisesti, halvat lennot ja hostellit löytyivät tietenkin netistä.

Ilmoitus

Ensin oltiin Valenciassa, joka osoittautui todella kivaksi kaupungiksi. Tunnelma oli hyvä ja jotenkin todella espanjalainen. Ruoka oli hyvää ja ravintoloiden hintalaatusuhde tosi hyvä, noin 10 eurolla sai erittäin maukkaan ja runsaan useamman ruokalajin illallisen yhdellä juomalla. Valencia on etenkin kalaruokien ystäville mahtava kaupunki. Valenciassa käytiin katsomassa myös todella vakuuttava flamenco-esitys paikallisten suosimassa yökerhossa, joten ei ollut hinnallakaan pilattu. Yöelämääkin kaupungista löytyi minun mielestäni ihan tarpeeksi, vaikka Barcelonassa sitä kyllä oli vielä enemmän. Nähtävyyksiä ja kaunista kaupunkia oli riittämiin ja kaupungin ranta oli todella hyvä.

Valencian jälkeen mentiin Barcelonaan, joka olikin heti enemmän muiden Euroopan suurkaupunkien kaltainen, kansainvälisempi, enemmän turisteja, kiireisempi meininki ja koko ajan jotain tapahtumia. Barcelonassa ravintolat tuntuivat olevan vähän tyyriimpiä, eikä yhtä hyvää hintalaatusuhdetta löytynyt lähellekkään yhtä helposti kuin Valenciassa, mutta valinnanvaraa kuitenkin riitti. Ranta oli täälläkin ihan hyvä, mutta ei mielestäni Valencian veroinen. Yöelämä oli kyllä maineensa veroista, viikon joka päivänä kova meno ja baarikierroksia tarjolla.

Kokonaisuudessaan Espanja oli hieno kokemus. Ihmiset oli tosi ystävällisiä ja jos viitsii opetella edes vähän espanjaa (se on oikeesti melko helppo kieli), niin saa vielä vähän extraystävällisyyttä ja hymyä kaupan päälle. Lämmintä riitti, mulle välillä jopa vähän liian kuuma, kun aurinko porotti täysiä ja varjolämpötila joka päivä yli 30 astetta. Hinnat ihan selkeästi halvempia kuin Suomessa, jos vain syö ja juo fiksuissa paikoissa.

Valencia ja Barcelona olivat aika erilaisia kaupunkeja. Valenciassa oli enemmän sellainen tunnelma, kuin mitä olin aina ajatellutkin Espanjassa olevan ja vähän sellaisen pienemmän kaupungin fiilis. Minun mielestäni myös ruokailun hintalaatu oli parempi Valenciassa, vaikka löytyi Barcelonastakin hyviä mestoja. Barcelona taas sopii paremmin, mikäli haluaa enemmän sykettä ja vilkkaampaa yöelämää. Yksi asia on varma, Espanjaan aion vielä palata.

Kuva on Barcelonan rannalta.

Arvostele tämä sisältö

Ilmoitus

Uusimmat matkatarinat

Iki-ihana Kööpenhamina | Matkatarina
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina elää suosionsa huipulla. Sen lisäksi, että Kööpenhamina on valittu useaan otteeseen maailman parhaaksi kaupungiksi asua, houkuttelee se turisteja turvallisuutensa ja mielenkiintoisten tapahtumien,...
Historian ihmeitä Kambodzassa | Matkatarina
Siem Reapin kaupungin kupeessa sijaitseva Angkor Watin temppelialue on yksi historian vähemmän tunnetuista ihmeistä.
Viininmaistelua Unkarin Tokajissa | Matkatarina
Viimeisimmällä reissullamme Unkariin päätimme puolisoni kanssa viettää muutaman yön Tokajin kuuluisalla viinialueella.
päiväseltään Berliinissä | Matkatarina
Pannaas ensin juttu pikareissusta Berliiniin 20.7(21.7), joka sai alkunsa siitä kun yksi työkaveri(antsu) siellä oli keväällä ja eksyili Tegelin kentällä paluumatkalla, joten minun piti lähteä tutkimaan paikkoja. Ja yx kaveri(Esko)...
Lentämisen ilot ja murheet! | Matkatarina
Monilla ihmisillä, varsinkin niillä, jotka lentävät harvoin, on suuria ja jopa romanttisia ajatuksia lentämisestä. Mutta nykyään lentäminen yksinkertaisesti on vain ja ainoastaan siirtymistä paikasta A paikkaan B.

Uusimmat matkakohteet

Halonginlahti | Matkakohteet

Halongin lahti on juuri yhtä pysäyttävä kokemus kuin valokuvista voisi päätellä. Sen maisemat ovat sen verran autenttisia että omaa rauhaansa hakevan reppureissaajankin kannattaa vakavasti harkita Halongille suuntaamista.

Tunis | Matkakohteet

Tunisin matkailuvaltteja ovat läheiset Karthagon rauniot, maan suurin moskeija Zitouna sekä vanhan kaupungin eloisat basaarit. Tunis on kelpo kohde muutaman päivän kaupunkilomalle.

Sousse | Matkakohteet

Sousse on loistokohde rantalomalle Välimeren etelärannoilla. Pohjoisafrikkalainen kulttuuri sekä edullinen hintataso vetävät vuodesta toiseen enemmän turisteja nautiskelemaan Tunisian auringosta.

Monastir | Matkakohteet

Välimeren rannalla Tunisiassa sijaitseva Monastir on monen suomalaisen suosikkikohde rantalomalle. Halvat lennot Monastiriin ja varaus mukavasta hotellista piristävät kotoista räntäsadetta kummasti!

Pattaya | Matkakohteet

Thaimaan Pattaya kätkee sisäänsä uskomattoman määrän aktiviteetteja ja viihdettä jokaiseen makuun. Monet alueella asuvista Pattayan suomalaisista ovat ihastuneet alueeseen ikihyviksi, hankkineet oman asunnon Pattayalta, eivätkä...

Uusimmat artikkelit

Myanmar - Bagan
Kolme kovaa - näissä kaikki eivät ole vielä käyneet! | Artikkeli
Onko Aurinkorannikko koluttu perinpohjin? Joko Thaimaa on nähty? Haluatko mennä sinne, minne suurin osa matkailijoista ei vielä ole löytänyt? Äkkilähtö.fi tarjoilee inspiraation lähteeksi kolme hyväksi havaittua aluetta...
Äkkilähdön hostellitärpit keväälle 2015 | Artikkeli
Äkkilähdön toimitus kiertää aktiivisesti maailmaa ja samalla tulee koluttua majoitus jos toinenkin. Tässä kevään hostellitärpit omatoimimatkaajille (jokainen on Äkkilähdön toimituksen puolesta testattu luokassaan erinomaiseksi).
älypuhelin
Matkapuhelimen käyttö Euroopassa halpeni | Artikkeli
Matkailijat ottanevat ilolla vastaan uudet hintakatot EU-alueen verkkovierailuille. Matkailijat ovat vuosikausia joutuneet pelkäämään puhelinlaskun suuruutta varsinkin pidempien matkojen jäljiltä. EU on kuitenkin vuodesta 2012...
Brasilia - Thomás (CC BY 2.0)
Jalkapallon MM-kisoja fiilistelemään Brasiliaan - ei se... | Artikkeli
Monet uutislähteet ovat kertoneen Brasilian MM-kisojen alla, että lennot ja majoitus maksavat hävyttömän paljon ja erityisesi Rio de Janeiroon matkustaminen on tällä hetkellä lähes mahdottoman kallista lystiä. Onko asia tosiaan näin?
wc-paperi
Turistiripuli - kuinka välttää se ja kuinka selvitä siitä | Artikkeli
Turistiripuli on yksi yleisimmistä matkailijoita vaivaavista vitsauksista, Pahimmillaan tämä ikävä vaiva saattaa pilata koko loman, sillä matkasta on vaikea nauttia, jos lähimmän toiletin on löydyttävä 10 metrin säteeltä. On kuitenkin...

Äkkilähdöt

LÄHTÖPÄIVÄ VÄLILLÄ  -        KESTO      


Valitettavasti kohteeseen ei ole juuri nyt saatavilla äkkilähtöjä.

Hae suoria lentoja hyödyntämällä lentohakua.LÄHTÖPV. MAA| KAUPUNKI|HOTELLI LÄHTÖKAUPUNKI JÄRJESTÄJÄ KESTO|HINTA
äkkilähtöä