Virossa on muutakin kuin Tallinna - pidennetty viikonloppu Tarttossa

Suurelle osalle suomalaisista Tallinna on tuttu kaupunki, mutta muu Viro täysi mysteeri. Myös itselleni asia oli pitkään näin, kunnes sain mahdollisuuden tutustua Tarttoon, joka on maan toiseksi suurin kaupunki.

Ilmoitus

Matka sujuu helposti ja halvalla, Helsingistä lautalla lahden yli ja Tarttoon bussilla. Bussimatka kesti alle 3 tuntia ja kustansi paikallista valuuttaa noin 10 euron edestä.

Majoitumme keskustassa sijaitsevassa hotellissa nimeltä Hotel Dorpat, joka osoittautui hyväksi valinnaksi. Varaus hoitui netissä ja kahden hengen huone maksoi noin 70€/yö. Hotelli oli tosi hyvä ja siisti ja henkilökunta mukavaa. Aamiainenkin oli runsas.

Tarttossa tutustuimme vanhaan kaupunkiin, joka oli siisti, miellyttävä ja hienosti entisöity. Museoista valitsimme KGB-museon, joka oli varsin mielenkiintoinen.

Kävimme syömässä kaikki päivälliset ja illalliset ulkona ja löysimme useita hyviä ravintoloita. Ruoka oli yleisesti ottaen erittäin hyvää. Yleinen hintataso oli selkeästi edullisempi kuin Suomessa ja hintalaatu tuntui olevan paljon Tallinnaakin parempi.

Yhtenä iltana tuli tehtyä vähän baarikierrosta ja myöhemmin yöllä paria yökerhoakin testattua. Kaupungista löytyi hyvin sekä rauhallisempia kuppiloita istuskeluun tuopin ääressä, että kovaa bilemenoa yökerhosta. Hotellista sai ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttavia lippuja yhteen ihan hyvään yökerhoon, taisi olla nimeltään Atlantis. Juomat oli halvempia kuin vastaavissa mestoissa Suomessa.

Paikalliset olivat todella ystävällisiä ja tuli törmättyä pariin suomeakin puhuvaan paikalliseen. Samalla tavalla Tarttossa ei suomea puhuta, kuin Tallinnassa, mutta englannilla pärjää loistavasti. Koska pakostakin Tarttoa vertaa tutumpaan Tallinnaan, niin pakko on sanoa, että Tartto tuntui paljon miellyttävämmältä, siistimmältä ja ystävällisemmältä kaupungilta. Osittain tämä tietysti johtunee siitä, että Tartto on paljon pienempi kaupunki, joten tiettyjä lieveilmiöitä, sekä kiireen tuntua on vähemmän ja varmasti silläkin on osuutta asiaan, että täällä eivät suomalaiset viinaturistit ramppaa antamassa huonoa kuvaa matkailijoista.

Yhteenvetona todettakoon, että Tartto on todella mielenkiintoinen ja mukava kaupunkikohde, jonne tekee mieli palata vielä uudelleenkin.

Kuva: masochismtango (CC BY-SA 2.0)

Arvostele tämä sisältö

Ilmoitus

Uusimmat matkatarinat

Iki-ihana Kööpenhamina | Matkatarina
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina elää suosionsa huipulla. Sen lisäksi, että Kööpenhamina on valittu useaan otteeseen maailman parhaaksi kaupungiksi asua, houkuttelee se turisteja turvallisuutensa ja mielenkiintoisten tapahtumien,...
Historian ihmeitä Kambodzassa | Matkatarina
Siem Reapin kaupungin kupeessa sijaitseva Angkor Watin temppelialue on yksi historian vähemmän tunnetuista ihmeistä.
Viininmaistelua Unkarin Tokajissa | Matkatarina
Viimeisimmällä reissullamme Unkariin päätimme puolisoni kanssa viettää muutaman yön Tokajin kuuluisalla viinialueella.
päiväseltään Berliinissä | Matkatarina
Pannaas ensin juttu pikareissusta Berliiniin 20.7(21.7), joka sai alkunsa siitä kun yksi työkaveri(antsu) siellä oli keväällä ja eksyili Tegelin kentällä paluumatkalla, joten minun piti lähteä tutkimaan paikkoja. Ja yx kaveri(Esko)...
Lentämisen ilot ja murheet! | Matkatarina
Monilla ihmisillä, varsinkin niillä, jotka lentävät harvoin, on suuria ja jopa romanttisia ajatuksia lentämisestä. Mutta nykyään lentäminen yksinkertaisesti on vain ja ainoastaan siirtymistä paikasta A paikkaan B.

Uusimmat matkakohteet

Halonginlahti | Matkakohteet

Halongin lahti on juuri yhtä pysäyttävä kokemus kuin valokuvista voisi päätellä. Sen maisemat ovat sen verran autenttisia että omaa rauhaansa hakevan reppureissaajankin kannattaa vakavasti harkita Halongille suuntaamista.

Tunis | Matkakohteet

Tunisin matkailuvaltteja ovat läheiset Karthagon rauniot, maan suurin moskeija Zitouna sekä vanhan kaupungin eloisat basaarit. Tunis on kelpo kohde muutaman päivän kaupunkilomalle.

Sousse | Matkakohteet

Sousse on loistokohde rantalomalle Välimeren etelärannoilla. Pohjoisafrikkalainen kulttuuri sekä edullinen hintataso vetävät vuodesta toiseen enemmän turisteja nautiskelemaan Tunisian auringosta.

Monastir | Matkakohteet

Välimeren rannalla Tunisiassa sijaitseva Monastir on monen suomalaisen suosikkikohde rantalomalle. Halvat lennot Monastiriin ja varaus mukavasta hotellista piristävät kotoista räntäsadetta kummasti!

Pattaya | Matkakohteet

Thaimaan Pattaya kätkee sisäänsä uskomattoman määrän aktiviteetteja ja viihdettä jokaiseen makuun. Monet alueella asuvista Pattayan suomalaisista ovat ihastuneet alueeseen ikihyviksi, hankkineet oman asunnon Pattayalta, eivätkä...

Uusimmat artikkelit

Myanmar - Bagan
Kolme kovaa - näissä kaikki eivät ole vielä käyneet! | Artikkeli
Onko Aurinkorannikko koluttu perinpohjin? Joko Thaimaa on nähty? Haluatko mennä sinne, minne suurin osa matkailijoista ei vielä ole löytänyt? Äkkilähtö.fi tarjoilee inspiraation lähteeksi kolme hyväksi havaittua aluetta...
Äkkilähdön hostellitärpit keväälle 2015 | Artikkeli
Äkkilähdön toimitus kiertää aktiivisesti maailmaa ja samalla tulee koluttua majoitus jos toinenkin. Tässä kevään hostellitärpit omatoimimatkaajille (jokainen on Äkkilähdön toimituksen puolesta testattu luokassaan erinomaiseksi).
älypuhelin
Matkapuhelimen käyttö Euroopassa halpeni | Artikkeli
Matkailijat ottanevat ilolla vastaan uudet hintakatot EU-alueen verkkovierailuille. Matkailijat ovat vuosikausia joutuneet pelkäämään puhelinlaskun suuruutta varsinkin pidempien matkojen jäljiltä. EU on kuitenkin vuodesta 2012...
Brasilia - Thomás (CC BY 2.0)
Jalkapallon MM-kisoja fiilistelemään Brasiliaan - ei se... | Artikkeli
Monet uutislähteet ovat kertoneen Brasilian MM-kisojen alla, että lennot ja majoitus maksavat hävyttömän paljon ja erityisesi Rio de Janeiroon matkustaminen on tällä hetkellä lähes mahdottoman kallista lystiä. Onko asia tosiaan näin?
wc-paperi
Turistiripuli - kuinka välttää se ja kuinka selvitä siitä | Artikkeli
Turistiripuli on yksi yleisimmistä matkailijoita vaivaavista vitsauksista, Pahimmillaan tämä ikävä vaiva saattaa pilata koko loman, sillä matkasta on vaikea nauttia, jos lähimmän toiletin on löydyttävä 10 metrin säteeltä. On kuitenkin...

Äkkilähdöt

LÄHTÖPÄIVÄ VÄLILLÄ  -        KESTO      


Valitettavasti kohteeseen ei ole juuri nyt saatavilla äkkilähtöjä.

Hae suoria lentoja hyödyntämällä lentohakua.LÄHTÖPV. MAA| KAUPUNKI|HOTELLI LÄHTÖKAUPUNKI JÄRJESTÄJÄ KESTO|HINTA
äkkilähtöä