Pikkurahalla Pariisissa, selviä alle 50€ / päivä

Pariisi on mahtava, kaunis, antoisa ja todella kallis kaupunki, mutta voiko Pariisista nauttia pikkubudjetilla, voiko reppureissaaja nauttia kaupungista alle 50 euron päiväbudjetilla? Kyllä voi. Itse olen tämän testannut ja päätin kirjoittaa siitä tänne tarinan muille Pariisista unelmoiville budjettimatkaajille.

Ilmoitus

Majoituksessa säästäminen on todella tärkeää, koska se lohkaisee helposti leijonan osan päiväbudjetista. Ensimmäinen sääntö on: ole ajoissa. Pariisi on maailman suosituin matkakohde, joten varaa majoitus ajoissa, niin pääset valkkaamaan halvimmista. Älä ole liian vaativa majoituksen suhteen, siellähän vain nukutaan, hostellit ovat ehkä se halvin vaihtoehto. Jos haluat vähän parempaa, niin ota hotelli vähän kauempaa keskustasta, siellä ne ovat halvempia ja RER-junalla kyllä pääsee keskustaan nopeasti. Halpa majoitus kustantaa n. 15€/naamari/yö.

Pariisi on valtava kaupunki, jos on tosi HC-sniiduilija, niin dallaamalla säästää tietenkin rahaa, mutta itse neuvoisin ottamaan heti kaupunkiin saapuessa koko ajaksi joukkoliikennelipun, koska yksittäiset matkat tulevat nopeasti tosi kalliiksi.

Jos haluat nähdä musoita, jotka ovat Pariisissa huippulaadukkaita, niin mikäli suinkin mahdollista, ajoita matka siten, että olet paikalla kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin kaikki museot ovat ilmaisia. Jos olet alle 26v, niin älä kuitenkaan tuhlaa ilmaismuseopäivää ainakaan Louvreen, sinne kun pääsee nuorena EU-kansalaisena aina ilmaiseksi. Kyttää muutenkin ilmaisia ja superhalpoja tarjouksia nuorille, jos sellainen vielä olet. Turistikierroksiakin löytyy ilmaisia (pieni tippi on kuitenkin hyvä jättää) ja niitä löytyy kyllä netistä, joten älä turhaan tuhlaa kävelykierrokseen fyrkkaa. Hostellien auloissa on yleensä tarjous-lipare-telineitä, jotka kannattaa käydä läpi. Myös turistikartat ja ilmais-turistioppaat kannattaa tsekata mahdollisten alekuponkien takia.

Safkaamisessa on kaksi tapaa päästä halvalla: duunaa itse tai etsi halvat alueet. Itse kokkaaminen on se halvin tapa. Monissa hostelleissa saa käyttää keittiötä. Varsinkin aamupalat on helppoa tehdä itse, ei muuta kuin patonkia+lisukkeita vähän kaupasta ja ääntä kohti. Parhaat halvat ravintolat löytyvät ydinkeskustan ulkopuolelta, mutta silti ihan järkevän läheltä, näitä vinkkejä kannattaa yrittää saada esim. hostellista. Jos ei jaksa duunata itse, mutta pöytiintarjoilurafla on liian kallis lompakolle, niin täytettyjä patonkeja, burgereita, kepappia, yms. mättöä löytyy toki Pariisistakin ja se on aina tietysti kohtuuhintaista.

Dokailu Pariisissa voi tulla TODELLA kalliiksi, Pariisiin pätee samat lait, kuin Suomeen, jos haluat päästä halvalla, niin osta ne viunakset kaupasta. Kaupoista saa bisseä järkihintaan ja vinkkua saa todella halvalla ja eikun mukia kallistamaan. Jos haluaa kuppilaan, niin ainoa järkevä tapa on yrittää bongata joku paikallinen opiskelijanretale ja onkia tietoa halvoista mestoista tahi yrittää kinuta vinkkejä esim. hostellin muilta vierailta,

Liikaa ei voi korostaa sitä, että kuten monissa muissakin paikoissa, jos haluat selvitä halvemmalla (varsinkin safkan ja juomien suhteen), niin alueella on iso merkitys. Haluatko vaikkapa kokea pariisilaisen herkullisen pehmeän latten, keskustan alueella se kustantaa helposti 5€, mutta kun paukautat metrolla muutaman minuutin ulos keskustasta, niin saat yhtä hyvät mokkaset alle puoleen hintaan.

Pariisissa on tullut useamman kerran oltua ja näillä keinoin olen itse selvinnyt reppureissaajan budjetilla, Pariisistakin voi nauttia reilusti alle 50 egellä per päivä. Toivottavasti vinkeistä oli apua, tervemenoa Pariisiin!

Arvostele tämä sisältö

Ilmoitus

Uusimmat matkatarinat

Iki-ihana Kööpenhamina | Matkatarina
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina elää suosionsa huipulla. Sen lisäksi, että Kööpenhamina on valittu useaan otteeseen maailman parhaaksi kaupungiksi asua, houkuttelee se turisteja turvallisuutensa ja mielenkiintoisten tapahtumien,...
Historian ihmeitä Kambodzassa | Matkatarina
Siem Reapin kaupungin kupeessa sijaitseva Angkor Watin temppelialue on yksi historian vähemmän tunnetuista ihmeistä.
Viininmaistelua Unkarin Tokajissa | Matkatarina
Viimeisimmällä reissullamme Unkariin päätimme puolisoni kanssa viettää muutaman yön Tokajin kuuluisalla viinialueella.
päiväseltään Berliinissä | Matkatarina
Pannaas ensin juttu pikareissusta Berliiniin 20.7(21.7), joka sai alkunsa siitä kun yksi työkaveri(antsu) siellä oli keväällä ja eksyili Tegelin kentällä paluumatkalla, joten minun piti lähteä tutkimaan paikkoja. Ja yx kaveri(Esko)...
Lentämisen ilot ja murheet! | Matkatarina
Monilla ihmisillä, varsinkin niillä, jotka lentävät harvoin, on suuria ja jopa romanttisia ajatuksia lentämisestä. Mutta nykyään lentäminen yksinkertaisesti on vain ja ainoastaan siirtymistä paikasta A paikkaan B.

Uusimmat matkakohteet

Halonginlahti | Matkakohteet

Halongin lahti on juuri yhtä pysäyttävä kokemus kuin valokuvista voisi päätellä. Sen maisemat ovat sen verran autenttisia että omaa rauhaansa hakevan reppureissaajankin kannattaa vakavasti harkita Halongille suuntaamista.

Tunis | Matkakohteet

Tunisin matkailuvaltteja ovat läheiset Karthagon rauniot, maan suurin moskeija Zitouna sekä vanhan kaupungin eloisat basaarit. Tunis on kelpo kohde muutaman päivän kaupunkilomalle.

Sousse | Matkakohteet

Sousse on loistokohde rantalomalle Välimeren etelärannoilla. Pohjoisafrikkalainen kulttuuri sekä edullinen hintataso vetävät vuodesta toiseen enemmän turisteja nautiskelemaan Tunisian auringosta.

Monastir | Matkakohteet

Välimeren rannalla Tunisiassa sijaitseva Monastir on monen suomalaisen suosikkikohde rantalomalle. Halvat lennot Monastiriin ja varaus mukavasta hotellista piristävät kotoista räntäsadetta kummasti!

Pattaya | Matkakohteet

Thaimaan Pattaya kätkee sisäänsä uskomattoman määrän aktiviteetteja ja viihdettä jokaiseen makuun. Monet alueella asuvista Pattayan suomalaisista ovat ihastuneet alueeseen ikihyviksi, hankkineet oman asunnon Pattayalta, eivätkä...

Uusimmat artikkelit

Myanmar - Bagan
Kolme kovaa - näissä kaikki eivät ole vielä käyneet! | Artikkeli
Onko Aurinkorannikko koluttu perinpohjin? Joko Thaimaa on nähty? Haluatko mennä sinne, minne suurin osa matkailijoista ei vielä ole löytänyt? Äkkilähtö.fi tarjoilee inspiraation lähteeksi kolme hyväksi havaittua aluetta...
Äkkilähdön hostellitärpit keväälle 2015 | Artikkeli
Äkkilähdön toimitus kiertää aktiivisesti maailmaa ja samalla tulee koluttua majoitus jos toinenkin. Tässä kevään hostellitärpit omatoimimatkaajille (jokainen on Äkkilähdön toimituksen puolesta testattu luokassaan erinomaiseksi).
älypuhelin
Matkapuhelimen käyttö Euroopassa halpeni | Artikkeli
Matkailijat ottanevat ilolla vastaan uudet hintakatot EU-alueen verkkovierailuille. Matkailijat ovat vuosikausia joutuneet pelkäämään puhelinlaskun suuruutta varsinkin pidempien matkojen jäljiltä. EU on kuitenkin vuodesta 2012...
Brasilia - Thomás (CC BY 2.0)
Jalkapallon MM-kisoja fiilistelemään Brasiliaan - ei se... | Artikkeli
Monet uutislähteet ovat kertoneen Brasilian MM-kisojen alla, että lennot ja majoitus maksavat hävyttömän paljon ja erityisesi Rio de Janeiroon matkustaminen on tällä hetkellä lähes mahdottoman kallista lystiä. Onko asia tosiaan näin?
wc-paperi
Turistiripuli - kuinka välttää se ja kuinka selvitä siitä | Artikkeli
Turistiripuli on yksi yleisimmistä matkailijoita vaivaavista vitsauksista, Pahimmillaan tämä ikävä vaiva saattaa pilata koko loman, sillä matkasta on vaikea nauttia, jos lähimmän toiletin on löydyttävä 10 metrin säteeltä. On kuitenkin...

Äkkilähdöt

LÄHTÖPÄIVÄ VÄLILLÄ  -        KESTO      


Valitettavasti kohteeseen ei ole juuri nyt saatavilla äkkilähtöjä.

Hae suoria lentoja hyödyntämällä lentohakua.LÄHTÖPV. MAA| KAUPUNKI|HOTELLI LÄHTÖKAUPUNKI JÄRJESTÄJÄ KESTO|HINTA
äkkilähtöä